Skip to main content

FBA “Show and Tell” radionica: Učenici srednjih škola saznali više o profesionalnim prilikama

U četvrtak, 18. januara 2024. godine, Odsjek za ekonomiju i menadžment FBA-e je organizovao dinamičnu “Show and Tell” radionicu za učenike srednjih škola koje zanimaju ekonomija, menadžment, međunarodno poslovanje i finansije te menadžement u turizmu i ugostiteljstvu.

Događaj je započela srdačna dobrodošlica doc. dr. Šejme Aydin, program koordinatorice za studijske programe Ekonomija, Menadžment i Međunarodno poslovanje i finansije. Dr. Aydin je predstavila kurikulum i aktivnosti koje se organizuju kroz različite predmete. Trenutni studenti, gđa Hanan Babić i g. Enes Serkan Akinci, podijelili su svoja lična iskustva i studiranje na Odsjeku.

Praktična perspektiva radionice je bila izlaganje alumniste IUS-a g. Anesa Kadića, master studenta i asistenta na predmetu Finansije, koji je govorio o svojim iskustvima i naglasio pozitivne izglede za karijeru nakon diplomiranja, te predstavio različite uspješne alumniste u industriji. Još jedan diplomant i master student, g. Hamza Kadrić, govorio je o svojim postignućima u poduzetništvu, pripisujući svoj poslovni uspjeh temeljima postavljenim na ovom programu.

Drugi dio događaja je bila interaktivna radionica koju su vodili doc. dr. Hamza Smajić i doc. dr. Šejma Aydin, koji su učenike srednjih škola uključili u kreativnu vježbu gdje su osmišljavali inovativne verzije jednostavnih proizvoda i razgovarali o njihovoj tržišnoj vrijednosti.

Događaj je završen sesijom pitanja i odgovora, tokom koje su prisutni učenici učestvovali u opuštenom razgovoru s domaćinima.

Share