Skip to main content

"FinTech: Kako će tehnologija oblikovati budućnost" – Predavanje gospodina Kenanom Hadžirovićem

Na Fakultetu menadžementa i javne uprave (FBA), studenti različitih disciplina su se okupili na predavanju pod nazivom "FinTech: Kako će tehnologija oblikovati budućnost", koje je održao gospodin Kenan Hadžirović, softverski inženjer. Događaj, koji je organizovan u saradnji sa doc. dr. Hamzom Smajićem, održan je u Konferencijskoj sali FBA-e 26. februara 2024. godine, kao u okviru predmeta Investment and Portfolio Management koji predaje doc. dr. Šejma Aydin.

Tokom ove interaktivne sesije, studentima su predstavljeni ključni aspekti FinTecha poput korisničkog iskustva, pravnih okvira, analize podataka i umjetne inteligencije. Uporedili su FinTech rješenja u Bosni i Hercegovini s onima u EU, što je potaklo rasprave o budućem utjecaju tehnologije na finansije.

Predavanje je potaklo debate među studentima o dugoročnim učincima tehnoloških napredaka u finansijama, ističući važnost inovacija u sektoru. Ovaj događaj je informisao studente o trenutnim trendovima u FinTechu i inspirisao ih da razmišljaju o budućim mogućnostima u tom području.

Share